Een frisse start voor The Lion King: automation refurbishment

Bij Silicon Theatre Scenery begonnen we in april aan een spannend project: de complete renovatie van het automatiseringssysteem voor The Lion King in Londen. Het was een grote taak, maar dankzij de energie en passie van ons team voor theatertechnologie hebben we dit project tot een mooie afronding kunnen brengen.

Een feestelijke aftrap

Om de start van dit ambitieuze project te vieren, deelden we in april een speciaal moment met een Lion King taart, met manen van glazuur en een savannewaardige zonsopgang. Het aansnijden van deze taart was onze manier om het werk dat voor ons lag aan te snijden, met een glimlach en een traktatie.

Waarom renoveren?

Naarmate de technologie voortschrijdt, nemen ook de mogelijkheden voor podiummagie toe. Bij deze renovatie gaat het erom dat elke brul, stamp en veeg over de savanne adembenemend echt aanvoelt. De vernieuwde systemen waarborgen niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook het visuele spektakel, waardoor elke voorstelling onvergetelijk wordt.

Teamwork in actie

Dit project is een toonbeeld van teamwork: onze technici, technici en de creatieve geesten achter The Lion King kwamen samen om te discussiëren, te ontwerpen en te leveren. Het is een samenwerking die zich uitstrekt van onze werkplaats tot de coulissen van het Lyceum Theater.

What’s next?

De afronding van deze renovatie herinnert ons aan de magie die het theater in ons leven brengt, en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van de voortdurende ontwikkelingen in het vakgebied. We zitten tot onze knieën in de moeren en bouten (letterlijk) van de automatisering voor verschillende nieuwe shows. Zo zorgen we ervoor dat wanneer het doek opgaat, alles op rolletjes loopt.

We houden je graag op de hoogte van onze vorderingen en delen onderweg stukjes techniek en weetjes!