Engineering van nieuwe shows: AIDA

Een gloednieuwe, betoverende versie van de musical AIDA gaat op 23 april 2023 in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Deze schitterende productie zal het publiek meenemen naar het oude Egypte met haar adembenemende visuals, meeslepende performances en een onvergetelijke soundtrack. STS werkt momenteel hard om de technische automatisering van deze productie naar een hoogtepunt te tillen.

AIDA: the Musical

AIDA is een tijdloos verhaal over de groeiende liefde tussen de Nubische prinses Aida en Egyptische legerkapitein Radames in een wereld waarin alles tegen hen is. In Egypte, waar oorlog heerst met Nubië, ontmoet kapitein Radames Aida bij een groep gevangen genomen vrouwen uit Nubië. Wat hij niet weet, is dat zij de dochter van de Nubische koningin is. De spanningen tussen nationaliteiten zorgen voor een beladen driehoeksrelatie tussen Radames, zijn verloofde Amneris en Aida. Tradities, verwachtingen en innerlijke conflicten over wat juist is, tonen persoonlijke worstelingen die ook in deze tijd relevant zijn.

De titelrol in deze splinternieuwe versie van AIDA wordt vertolkt door Gaia Aikman (TINA, The Lion King). Daarnaast zijn onder andere April Darby (The Bodyguard, Sister Act) en Naidjim Severina (The Lion King, Kinky Boots) te zien. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Theatertechniek bij AIDA

Op dit moment is het team van STS volop bezig met het perfectioneren van de technische automatisering van deze imposante productie. STS heeft alle technieken en de juiste expertise in huis om ook van deze show een technisch hoogstaand spektakel te maken. Met onze gespecialiseerde theater- en decortechnische constructies en bewegende installaties hopen we wederom een waardevolle bijdrage te leveren om AIDA: the Musical tot een groot succes te brengen.

De vorige AIDA musical trok een indrukwekkende 1,2 miljoen bezoekers in Nederland tussen 2001 en 2003.