Engineering van nieuwe shows: The Bodyguard

Vanaf maart 2023 is de nieuwe musical The Bodyguard voor slechts vijf maanden te bewonderen in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze wereldberoemde musical met Whitney Houstons iconische hits keert terug naar de planken en is spectaculairder dan ooit tevoren. Met onze technische automatisering doen we er bij STS alles aan om van deze show een onvergetelijke ervaring voor het publiek te maken. Van indrukwekkende constructies tot technisch geavanceerde installaties: we zorgen ervoor dat alle elementen perfect op elkaar aansluiten voor een meeslepende show.

The Bodyguard: De Musical

Een productie die musical op een unieke manier combineert met een popconcert, liefdesverhaal en spannende thriller: The Bodyguard draait om spanning en verleiding. Je beleeft het verhaal van de succesvolle film uit 1992, waarin superster Rachel Marron wordt bedreigd door een stalker en voormalig CIA-agent Frank Farmer haar moet beschermen als – je raadt het al – bodyguard. Met talloze nummer één hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘I Will Always Love You’, word je meegenomen in een ultraspannende en romantische productie.

Deze wereldberoemde musical maakte haar première op West End in 2012 en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder vier Laurence Olivier nominaties. In Nederland stond ‘The Bodyguard’ voor het eerst op de bühne in het Beatrix Theater te Utrecht in 2015. Sindsdien heeft deze meeslepende productie de hele wereld weten te veroveren, met vertoningen in landen als Spanje, China, Australië, de Verenigde Staten en Japan .

In deze nieuwe versie van The Bodyguard worden de hoofdrollen vertolkt door Nyassa Alberta (The Lion King, TINA) en Tarikh Janssen (Hamlet, Marvellous). Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Nurlaila Karim (Sister Act, MAMMA MIA!) en Juneoer Mers (The Lion King, TINA). De musical duurt circa 2 uur en 45 minuten.

Theatertechniek bij The Bodyguard

Het STS-team werkt momenteel hard aan de technische automatisering van deze grote productie in Utrecht. STS beschikt over alle nodige methodes en kennis om de techniek van deze voorstelling tot een spektakel van het hoogste kaliber te maken. We hopen dan ook dat The Bodyguard: The Musical mede dankzij onze technologisch geavanceerde bewegende installaties en decortechnische constructies een groot succes mag worden waar iedere theaterliefhebber van zal genieten.