The Wiz

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

De musical the Wiz is gebaseerd op de de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie en geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson en kent vele swingende wereldhits als ‘A Brand New Day’ en ‘Ease On Down The Road’ . The Wiz vertelt het spannende en ontroerende verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) op zoek naar innerlijke kracht. Danny de Munk gaat de hoofdrol spelen. Daarnaast zijn o.a. Jerrel Houtsnee als de Blikkeman en Danny Yanga als de Vogelverschrikker in de hoofdrollen te zien. 

De Wiz omvat de automatisering van 17 trekken tot 500 kg, 2 trekken tot 1200 kg, draaiende en kantelende huizen op 5 vloertracks, een val-effect lier tot 3 m/s en een hydraulische arm met 4 assen. 
Daarnaast worden nog veel effecten pneumatisch aangestuurd en levert StS de benodigde lieren. Deze productie is in samenwerking met Bader geautomatiseerd. 
De lieren die worden toegepast zijn zogenaamde counter balanced lieren. Deze drijven de kluitenwagen aan die in evenwicht is met het decor. Hierdoor kunnen eenvoudig trekken worden geautomatiseerd binnen een bestaande hand- trekkenwand. De lieren zijn uitgerust met absoluut encoders zodat na spannings uitval de positie informatie behouden blijft. Daar waar de last variabel is worden power fly lieren ingezet die de lege kluitenwagen met twee kabels aandrijft.