Rembrandt

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

De 8 miljoen euro kostende voorstelling van Henk van der Meyden’s Stardust ter gelegenheid van Rembrandts 400ste geboortejaar zal een nieuwe verrassende blik werpen op Rembrandts turbulente leven, waarvan bij het grote publiek nog zoveel onbekend is. Waarom wilden de regenten, de heren van de grachten, de eerst zo populaire en geliefde Rembrandt vernietigen? Waarom moest zijn geliefde Hendrickje Stoffels voor de kerkeraad verschijnen wegens hoererij? Hoe gevaarlijk en bedreigend werd zijn dienstbode Geertje Dircx, die hem wilde dwingen met haar te trouwen? 
Tal van intriges speelden zich af rondom hem. Rembrandt bezweek echter niet. Hij weigerde – rebel die hij was – te buigen voor de machtige heren van de grachten, wat tot zijn financiële ondergang leidde. Hij behield evenwel zijn vrijheid en bleef zichzelf trouw. 

Henk Poort, Nederlands meest succesvolle musicalster, wordt omringd door een sterrencast en een groot ensemble, waarbij naast Rembrandt ook zijn vrouwen Saskia, Hendrickje en de fatale Geertje Dircx tot leven komen. De productie zal op zaterdag 15 juli, de geboortedag van Rembrandt, zijn wereldpremière beleven.

De automatisering betreft het showdeck, verschillende truss-tracks en de synchronisatie met de video. Het showdeck bestaat uit een inner en outer revolve waarin liften zijn geïntegreerd, die een hoogte van 2,4m bereiken. De schaarliften van de inner revolve bewegen twee boogvormige trappen. Elke trap heeft drie schaarliften met de tredes daaraan vast. De inner revolve heeft vier beweegbare platforms die middels schaarliften worden bewogen. Datacommunicatie, voeding en noodstopsysteem lopen via wifi en koper- en kwiksleepringen. 

De door STS geproduceerde verschillende truss-tracks changeren de video- en gaasdoekschermen en de draperie. In combinatie met draadencoders voor het hoogtesignaal vindt een synchronisatie plaats met het video systeem (van Green Hippo). 
Voor de bediening is voor de OptiStage2000 desk gekozen.