Afas Circus Theater

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

Dit theater is uitgerust met 25 geautomatiseerde trekken. Er zijn lieren toegepast tot 300 kg en tot 600 kg SWL. De maximum snelheid is 1,8 m/s. Aansturing en bediening loopt via het AustoStage2000 van STS.De regelaars staan centraal opgesteld. De toegepaste desk is en OptiMaster2000, een voorloper van de Composer desk met losse schermen. Voor verschillende producties zijn liftinstallaties en performer fly systemen geinstalleerd.

Na bijna 20 jaar trouwe dienst zijn de counterbalanced lieren voor het circustheater vervangen voor powerfly lieren met een SIL3 besturing. Deze lieren zijn geplaatst in 2 lierenkamers aan weerszijde van de toren die voor dit project verhoogd en verbreed is. In totaal zijn 50 lieren geleverd: 40 decortrekken, 6 LX zijtrekken en 4 punttrekken.

Alhoewel voor diverts een 2e laag voor de diverts is gecreëerd, zijn de decorlieren, pulleybalken en fundatie zo ontworpen dat kostbare diverts zo veel mogelijk worden voorkomen. Dat vertaald zich in 9 pulleybalken en per lier 7 staalkabels met verlengde trommels om dubbel in te kunnen scheren. De SWL voor 36 lieren is bruto 650 kg en 6 lieren bruto 1200 kg. De lieren worden in elke machinekamer in twee lagen geplaatst. De pulleys zijn makkelijk verplaatsbaar en bereikbaar vanaf het onderste grid: deze toren is namelijk uitgerust met twee rollenzolders boven elkaar.

De 2-draads LX zijtrekken worden eenvoudig over het grid verplaatst om de locatie van de hijspunten aan de productie aan te passen. De steek van de twee staalkabels kan worden aangepast zodat de lieren ook voor tabs kunnen worden ingezet. De SWL van deze lieren is bruto 500 kg.
De punttrekken bewegen zich over het bovenste grid en worden voornamelijk ingezet voor ala-carte shows: korte producties die plaats vinden terwijl de kap vol hangt met decor voor de open-eind productie.
De bediening vind plaats middels twee refurbished bedien desken waarvan er 1 dus nu zijn derde decennia in gaat.