Tarzan

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

Tarzan wordt de nieuwe open eind productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Dit heeft Phil Collins maandag 22 mei tijdens het Musical Award Gala bekend gemaakt. Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar het Europese vasteland te brengen.

De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway, nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat voorjaar 2007 in première, de kaartverkoop opent in oktober 2006. Joop van den Ende Theaterproducties is de eerste werkmaatschappij van Stage Entertainment die Tarzan gaat produceren; na Nederland volgen overige Europese landen. De Disney producties Elton John en Tim Rice’s Aida, The Lion King en Beauty and the Beast werden eerder door Stage Entertainment geproduceerd in theaters in Nederland en Duitsland.

Tweevoudig Tony Award-winnaar Bob Crowley (Aida, Carousel), regisseert Tarzan en ontwerpt tevens de decors en kostuums. Phil Collins schreef zowel de muziek als de teksten en breidde zijn liedjes voor Disney’s film uit tot een complete theaterscore. David Henry Hwang (M. Butterfly) is de schrijver van het script, gebaseerd op Tarzan of the Apes, van Edgar Rice Burroughs en de film Tarzan. De choreografie is in handen van Meryl Tankard, waarbij de luchtacrobatiek wordt verzorgd door Pichón Baldinu (De La Guarda). Het lichtontwerp is van Natasha Katz (Aida) en het geluidsontwerp ligt in handen van John Shivers. Het creatieve team wordt verder versterkt door onder andere Paul Bogaev (Muzikale productie /Vocale arrangementen) en Doug Besterman (Orkestratie).

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van ‘All Story Magazine’ van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd. Deze nieuwste Disney productie vertelt het legendarische verhaal van een Engels weesjongetje dat schipbreuk leidt en wordt opgevangen in een apenkolonie, waar hij opgroeit tot een volwassen man. Een musical over adoptie, vriendschap en wilskracht.

De lieren en besturing die StS hiervoor levert voldoen aan de BGVC1 en SIL3 norm. De levering bestaat onder andere uit 8 traveller tracks en 12 pendulum lieren met snelheden tot 4 m/sec