Miss Saigon

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

vijftien jaar na de oorspronkelijke Nederlandse premièredatum, de musicalklassieker Miss Saigon terug naar Nederland. Hits als ‘Why God Why’, ‘Bui Doi’ en ‘Sun and Moon’ zullen weer in het theater te horen zijn. In een vernieuwde enscenering is Miss Saigon, dit keer slechts voor een beperkte periode van 6 maanden, exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

De Automatisering is weer compleet in handen van STS.

In 2014 heeft STS deze productie opniewe geautomatiseerd voor de prodctie in Londen. 
Voor de bekende helikopter betekende dat 8 verschillende servo assen.
De basis travel, rotors, hinge, roll, tilt, rotate 2x, lift.
Daarnaast zijn er 4 geautomatiseerde deck belt drives, 3 sliders, 2 lieren en verschillende speciale effecten geautomatiseerd.

In 2016 heeft STS de tour productie geautomatiseerd.

Miss Saigon beleefde op 24 november 1996 haar tot nu toe enige Nederlandse première in het Circustheater in Scheveningen. Na 908 voorstellingen en 1.559.605 bezoekers viel het doek definitief op 4 juli 1999. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door onder anderen Linda Wagenmakers (Kim), Tony Neef (Chris) en Willem Nijholt (De Regelaar).


Miss Saigon won velen prijzen waaronder 3 Tony Awards in 1991 voor ‘Best Musical’, ‘Best Book Of A Musical’ en ‘Beste Score’. De musical beleefde zijn wereldpremière op 20 september 1989 in het Theatre Royal, Drury Lane in Londen. Wereldwijd is I inmiddels door 33 miljoen mensen gezien in meer dan 25 landen en 246 steden, waaronder Londen, New York, Toronto, Melbourne, Stuttgart en Manila.

Verhaal
Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnam oorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van de Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft.