Mary Poppins

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

Mary Poppins is bekend van de Amerikaanse musicalfilm uit 1964 met Julie Andrews naar het boek van P.L. Travers. Disney’s West End productie opende in December 2004 en ontving een Olivier Award voor de beste actrice in een musical en een tweede Olivier Award voor de beste theater choreografie. De musical, gebaseerd op de verhalen van Pamela. Travers (1930) en de succesvolle Disney film (1964), is een coproductie in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. De verhalen van Pamela Travers werden geschreven en geïnspireerd een paar jaar na de grote beurskrach van 1929. Nu, 75 jaar later verkeren we eigenlijk in dezelfde situatie als in het verhaal waarin de bank in grote financiele problemen raakt.

Twee producties:

In 2006 opende de productie op Broadway en in 2008 ging de internationale Tour van start geproduceerd door Cameron Mackintosh. Geautomatiseerd zijn 10 tracks, 2 liften, 2 huizen, deuren en 4 performer flying systemen.

In 2010 is de Nederlandse productie in premiere gegaan. Als extra heeft STS hiervoor het showdeck geleverd met de geautomatiseerde tracks en een speciaal 3-D performer fly systeem voor Mary Poppins. Hiervoor is in de zaal een stalen ronde bint geleverd waaraan een lierwagen hangt met een frictiedrive als aandrijving.

Ook hier was STS weer verantwoordelijk voor alle facetten rondom het vliegen inclusief training van de acteurs.