Mamma Mia

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

Producties
De volgende Mamma Mia producties zijn door Silicon Theatre Scenery gerealiseerd. Beatrix theater in Utrecht, Prince of Wales in Londen, Lope de Vega in Madrid en de Internationale Tour (o.a. Ierland, Portugal, Duitsland, Frankrijk en Zuid Afrika). Milaan is in voorbereiding.

Nieuwe Ontwikkelingen
Voor de Mamma Mia tour zijn drie nieuwe producten ontwikkeld. Ten eerste een portable desk, de AutoStage2000, deze desk is uitgerust met een single board computer en past in een flightcase. Omdat niet alle theaters een automatische trekkenwand hebben zijn er twee soorten truss winches ontwikkeld. De eerste truss winch is een 2-D systeem met 4 trommels, de tweede truss is een 3-D systeem wat wordt toegepast daar waar de kap niet hoog genoeg is om deelbare telescopische decorstukken te handelen.

Showautomatisering
De twee huizen zijn uitgevoerd als een rijdende wagens. Onder de huizen zijn zgn. “3-D” wielstellen gemonteerd. Hierdoor is het mogelijk dat de huizen worden verreden vanuit een willekeurige positie zonder een uitslag te krijgen.

De huizen worden, gekoppeld mbv een mes, via de twee gebogen tracks over de toneelvloer bewogen. De huizen kunnen daarnaast ook zelf nog draaien. Voor deze draaibeweging wordt een draaikrans met een rondsel gebruikt. Aan de achterzijde van beide huizen bevinden zich horizontaal verplaatsbare trappen. In deze beweging volgen de trappen de gebogen vorm van de huizen.

Achter op het podium is een lift geplaatst. Deze lift bestaat uit vier pilaren waartussen een platform van podiumniveau tot het 4 meter lager gelegen kelder niveau wordt gebracht. De netto hijscapaciteit is 500 kg. De schacht van de lift is met hout afgekleed. Beneden is een toegangsdeur geprojecteerd die alleen kan worden geopend wanneer de lift beneden is.

Het showdek is 13 meter diep en 15 meter breed en loopt naar achter schuin op van 20 naar 60 cm. Rechts van het midden van het showdek slingert een steiger zich naar achter: de jetties. Rondom de jetties is een gebied waar lichtbakken in de vloer zijn ingebouwd. Links en rechts van het showdek, achter het midden, bevindt zich een C- en een S-vormige track in de vloer. De sledes, die in een kunststof geleiding lopen, worden door een staaldraad meegenomen die met keerrollen in de juiste vorm meelopen. Als aandrijving fungeren twee standaard lieren zoals die ook in de trekkenwand worden toegepast en bij Aida in de vloertracks. Deze lieren zijn onder het showdek gemonteerd.

In het showdek is een steiger komen te lopen die in drie elementen is opgedeeld: de jetties. De jetties kunnen elk afzonderlijk mbv schaarliften tot 60 cm hoogte worden gestuurd. Tussen de jetties zitten trappen die bij een gelijkvloerse stand een starre rechte overgang vormen tussen de jetties.

In de ongelijke standen is de middelste jetty altijd beneden. De achterste en de voorste jettie zijn dan beide of enkel in de bovenste dan wel onderste positie. De kasten zijn geplaatst in de kelder onder het toneel.

Mamma Mia Moskou
In Moskou hebben we het een productie van mamma Mia opgestart en een speciale lier geleverd om een decorstuk in segmenten te changeren in verband met de beperkte kaphoogte.