Betty Blue Eyes

Vorige slide
Volgende slide

Project omvang

STS heeft deze show geautomatiseerd met ca 30 bewegende assen zoals de 2 revolves, 5 tracks, 6 sliders, 10 winches, car track en de lift. Bekijk vooral de video van de proscenium car track en de video van de synchronisatie van de twee revolves met de tracks op deze site………

Betty Blue Eyes, de musicalversie van de komische film A Private Function, heeft in 2011 haar wereldpremière beleven in het Londense Novello Theatre.

Gebaseerd op de komedie van Alan Bennett uit 1984, kent de musicalversie een script van Ron Cowen en Daniel Lipman (Queer as Folk, Sisters) en muziek van George Stiles en Anthony Drewe (Honk !, Mary Poppins). Regie zal Richard Eyre (Guys and Dolls) voeren, choreografie is in handen van Stephen Mear (Mary Poppins, Hello Dolly) en het ontwerp maakt Tim Hatley (Shrek). De show wordt geproduceerd door Cameron Mackintosh.

Het verhaal speelt in een klein dorpje in Yorkshire na de Tweede Wereldoorlog. Voedsel is op rantsoen en dat vormt een uitdaging voor de dorpsbewoners die een illegaal opgevoed varken willen slachten voor een bruiloftsfeest. Er onstaat chaos als het varken gestolen wordt en de voedselinspecteur verschijnt die vastbesloten is om de activiteiten die tegen het voedselrantsoen ingaan te stoppen.

Sarah Lancashire (Guys and Dolls, Blood Brothers, Little Shop of Horrors) zal de rol van Joyce Chilvers spelen, Reece Shearsmith (The Producers) haar man Gilbert. In de film werden deze rollen vertolkt door Maggie Smith en Michael Palin. Alhoewel nog niet definitief bevestigd, lijkt het erop dat ook David Bamber, Jack Edward, Adrian Scarborough en Ann Emery tot de cast zullen behoren.