Engineering van nieuwe shows: Stranger Things

Stranger Things is nu on stage! De wereld van Netflix’ populaire hitserie komt op een geheel nieuwe manier tot leven op het podium. In november was de langverwachte theaterproductie ‘Stranger Things: The First Shadow’ dé show waar iedereen het over had. Met Silicon Theatre Scenery aan het roer voor de algemene automatisering, is het podium getransformeerd tot een technisch wonderland dat perfect past bij de mysterieuze sfeer van de serie. Het was een geweldige uitdaging om de grenzen van theater en technologie opnieuw te verleggen, en zo de duistere en betoverende wereld van de hitserie tot leven te brengen op het podium.

Een duik in het verleden

Deze nieuwe theaterproductie speelt zich af in hetzelfde Amerikaanse stadje Hawkins, Indiana, als de populaire horror/sci-fi serie die gemaakt werd door de Duffer Brothers. In plaats van de jaren ’80 neemt deze prequel ons echter nog verder mee terug, naar de jaren ’50.  Geschreven door Kate Trefy, met een origineel verhaal van de Duffer Brothers, Trefy en toneelschrijver Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child), belooft Stranger Things on stage een unieke ervaring te worden die bovendien nog meer diepgang geeft aan de bekende serie.

Technische magie op het podium

De technische automatisering van de show was een geweldige uitdaging die we bij Silicon Theatre Scenery graag aangingen. Dankzij een nauwe en vloeiende samenwerking met het productieteam zorgden onze experts ervoor dat de interdimensionale scènes naadloos en vloeiend in elkaar overgaan. Van het nabootsen van spookachtige dimensies tot het realiseren van buitengewone licht- en geluidseffecten die de spanning tot het uiterste drijven, elk technisch element draagt bij aan een theaterervaring die het publiek op het puntje van hun stoel laat zitten.

Een gouden samenwerking

De cast bestaat uit getalenteerde acteurs zoals Shane Attwooll, Kemi Awoderu, Chase Brown en vele anderen. Elk van de acteurs brengt zijn of haar karakter op een indrukwekkende manier tot leven en voegt een extra laag van diepte en complexiteit toe aan het verhaal. Stephen Daldry en Justin Martin, de regisseurs van de show, zijn enthousiast over de samenwerking. Matt en Ross Duffer, de originele makers van Stranger Things, zijn ook vol lof over de cast en kijken uit naar de première in Londen.

Première in december: lovende recensies

De première van ‘Stranger Things: The First Shadow’ in het Phoenix Theatre was een absolute triomf, met een spectaculaire openingsavond die het publiek betoverde. De eerste recensies zijn binnen en deze zijn overweldigend positief. De show wordt geprezen om zijn meeslepende verhaallijn en adembenemende technische prestaties. De voorstelling neemt bezoekers mee op een meeslepende reis door de schaduwen van het mysterieuze stadje Hawkins in de jaren ’50.

Critici prijzen de productie als een baanbrekende combinatie van theater en technologie, waarbij de griezelige wereld van Hawkins tot leven wordt gebracht met zoveel vindingrijkheid en precisie. Deze succesvolle opening zet een hoge standaard voor theatervoorstellingen in het transformeren van creatieve visies naar betoverende realiteiten op het toneel.