Interview met William van Bebber, constructiebankwerker en Lasser

“Hoe ingewikkelder de opdracht, hoe leuker!”

Onze collega's aan het woord

Bij STS staan onze medewerkers centraal, en in dit interview vertelt William, constructiebankwerker en lasser, over zijn uitdagende werk. Van het bouwen van complexe frames tot het bedenken van creatieve oplossingen op maat – William zorgt ervoor dat alles tot op de millimeter nauwkeurig is voor grote theaterproducties.

Lijkt werken bij STS jou ook wel wat? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Wij zijn altijd op zoek naar vakkundige technici om ons team te versterken!”

William van Bebber is constructiebankwerker en lasser bij STS

Hij bouwt en last frames die gebruikt worden in theaterproducties. Je vindt hem dagelijks achter zijn werkbank op de werkplaats. “Zodra ik een bouwtekening krijg, ga ik aan de slag. Hoe ingewikkelder de opdracht, hoe leuker.”

Verantwoordelijkheden op de werkplaats

“Mijn werkdag begint met het sorteren van onderdelen die nodig zijn om frames te maken. Die onderdelen komen binnen met vrachtwagens. Als ik alles gesorteerd heb, ga ik aan de slag. Ik heb een bouwtekening waarop staat wat er gedaan moet worden. Hoe ingewikkelder de opdracht, hoe leuker ik het vind.”

Verschillende projecten en maatwerk

“Ik werk elke dag aan verschillende projecten. Soms werken we aan nieuwe machines en soms moeten we aanpassingen doen aan bestaande machines voor een musical die in een ander land gaat draaien. In Sydney zijn er bijvoorbeeld andere veilheidseisen dan in Oostenrijk. Ook is geen podium hetzelfde, want elk theater is anders. Ik moet dagelijks improviseren en snel oplossingen bedenken. Het is altijd maatwerk, dat maakt m’n werk altijd uitdagend. En ik ben elke dag met m’n handen bezig. Oortjes in en gaan. Heerlijk!”

Secuur en precies werken

“Een van de meest bijzondere projecten waar ik aan heb gewerkt, was de brug van de musical Frozen. Deze moest een draai kunnen maken. Het was een heel uitdagend project om te bouwen en lassen. Het mooie van mijn werk is dat alles op de millimeter nauwkeurig moet passen. Ik hou van secuur en precies werken. Er staat een flinke tijdsdruk op het werk, maar ik lever altijd alles netjes af.”

Werksfeer en team

“We hebben een klein en hecht team. M’n collega’s zijn behulpzaam en we kennen elkaar redelijk goed. Ik hou werk en privé graag gescheiden, dus ik ga niet mee op alle uitjes, maar die worden wel georganiseerd. Ik werk hier sinds oktober 2019, na een carrière in de jachtbouw. Men gaat hier gelukkig een stuk gemoedelijker met elkaar om.”

Ontwikkeling en afwisseling in werk

“Bij STS heb ik geleerd om snel te schakelen tussen verschillende taken en projecten. Dit was gelukkig iets waar ik al goed in was. Soms is dat wel lastig, omdat je net geconcentreerd bezig bent en dan weer iets anders moet doen. Maar het houdt het werk ook afwisselend en interessant.”

Werken bij STS

“Als je van theater en techniek houdt, is STS de plek voor jou. Je werkt hier aan bijzondere theaterproducties. Hoe vaak maak je nou het tapijt van Aladdin? Of de brug van Frozen? Dat is toch gaaf? De werksfeer is fijn en je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen. Als ik op een feestje vertel dat ik constructiebankwerker en lasser ben en dat ik werk voor musicals, zijn mensen altijd geïnteresseerd. Het is een baan waar ik trots op ben, vooral als ik zie hoe ons werk tot leven komt op het podium.”

Heb jij interesse in een carrière bij STS? Bekijk dan vooral even onze vacatures! Lees ook de verhalen van Danny, Mark, Raoul en Luuk. Vragen over werken bij STS? Neem dan contact op met Kas van Huisstede via 06-18 39 96 32 of stuur hem een mail.