Interview met Danny Hoogveld, Werkvoorbereider

“Ik zorg ervoor dat de ideeën van de musicalproducent tot leven komen”

Onze collega's aan het woord

Onze collega’s delen graag hun ervaringen om je een kijkje achter de schermen te geven. In dit interview vertelt Danny, Werkvoorbereider bij STS, hoe hij de creatieve ideeën van musicalproducenten tot leven brengt. Van het realiseren van ingewikkelde ontwerpen tot het werken onder strakke deadlines – ontdek hoe Danny ervoor zorgt dat alles op tijd klaar is voor de grootste theaterproducties.

Ook geïnteresseerd in een carrière bij STS? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Wij zoeken gepassioneerde technici om ons team te versterken!

Danny Hoogveld is Werkvoorbereider bij STS

Hij vindt z’n werk afwisselend én uitdagend. “Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de ideeën van de musicalproducent werkelijkheid worden. Dat plannen en ontwerpen concreet worden en alles op tijd af is. En dat is nog best een uitdaging!”

Deadline is deadline

“De datum dat álles voor een musical gereed moet zijn, staat vast. Op het moment dat een musicalproducent bij ons langskomt om zijn ideeën te bespreken, zijn de kaartjes voor de musical al in de verkoop. Het gaat om musicals in steden wereldwijd: van Scheveningen tot New York en van Londen tot Sydney. We werken voor musicals als Frozen, Moulin Rouge, Soldaat van Oranje, Stranger Things en Harry Potter. De machines die we maken – zoals vliegende tapijten of schepen die het podium opkomen – moeten op tijd de vrachtwagen in, de boot op of het vliegtuig in. Als je hier werkt, moet je dus goed tegen die tijdsdruk kunnen.”

Van ontwerp tot machine

“Als werkvoorbereider ben ik ervoor verantwoordelijk dat de ideeën van de producent werkelijkheid worden. Als we voor de eerste keer afspreken, geeft de producent aan wat zijn of haar wensen zijn. Spinnen die tegen de muur oplopen, kroonluchters die op magische wijze verschijnen, mensen die de lucht in schieten: niets is te gek! We maken een offerte en na akkoord gaan onze engineers aan de slag met het ontwerpen en berekenen van de illusies, effecten en bewegingen. De software engineers schrijven de software en op de werkplaats worden de machines realiteit.”

Creatief proces onder tijdsdruk

“De grootste uitdaging in mijn werk is de tijdsdruk. Er is geen ruimte voor uitstel. Of het nu gaat om materialen die uit het buitenland moeten komen of specifieke onderdelen die op maat gemaakt worden – alles moet perfect op elkaar afgestemd zijn.

Soms is het lastig om alles voor elkaar te krijgen, zeker als de producent last-minute veranderingen wil of aanvragen heeft. Soms nog vlák voordat de machines de deur uitgaan. Maar juist die momenten zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is en het werk spannend blijft. De stress kan hoog oplopen, maar de gezamenlijke drive van collega’s om iets moois neer te zetten, maken het de moeite waard.”

Trots op het resultaat

“Elke keer als een project af is en een show kan beginnen, ben ik trots. Niet op één specifiek project, maar op de samenwerking en de inzet van het hele team. Iedereen gaat voor het beste eindresultaat.”

Werken bij STS

“Bij STS werken we voor grote theaterproducties. Iedere opdracht is weer anders, dat houdt het interessant. We hebben een klein team en een informele werksfeer: iedereen kent elkaar en weet elkaar snel te vinden. Mocht iemand interesse hebben in een baan bij STS, raad ik hem of haar aan om eens een dagje mee te werken. Zo kunnen ze zelf ervaren of het iets voor hen is.”

Lijkt STS jou ook een interessant bedrijf om bij te werken? Bekijk dan vooral even onze vacatures! Lees ook de verhalen van onze collega’s William, Raoul, Mark en Luuk. Heb je vragen over werken bij STS? Neem dan vrijblijvend contact op met Kas van Huisstede via 06-18 39 96 32 of stuur hem een mail.